EcoDriving

  Maailma, jossa elämme, on meille kaikille yhteinen. Ympäristöä säästävät toimintatavat ovat yhä tärkeämpiä niin yrityksille kuin meille yksityisille ihmisillekin.

Myös järkevän auton käytön merkitys korostuu vuosi vuodelta polttoaineen hinnan noustessa vuosi vuodelta. Autoilevat yritykset voivat säästää energiaa, ympäristöä sekä merkittäviä summia rahaa perehdyttämällä henkilökuntansa taloudelliseen ajotapaan.

EcoDriving -kurssi on hyvä tapa aloittaa säästäminen. Se on koulutuspaketti, johon on kerätty viimeisin tieto energian säästämiseen ja polttoaineen kulutukseen vaikuttavista tekijöistä. EcoDriving -kurssi on ainoa rekisteröity taloudellisen ajotavan koulutusohjelma Euroopassa. EcoDriving -koulutus on aloitettu Suomessa keväällä 1997. Vuonna 1998 on koulutus aloitettu myös Ruotsissa ja 2000 Norjassa , ja 2002 Islannissa sekäTanskassa. Tällä hetkellä näissä viidessä maassa on yli 200 valtuutettua kouluttajaa.

 


 

Koulutusaineisto perustuu MOTIVA:n teettämiin tutkimuksiin. Kurssin aikana jokaiselle osallistujalle tehdään henkilökohtainen ajatapatesti, jonka aikana kartoitetaan tarkasti kulutukseen vaikuttavat henkilökohtaiset tekijät. Jokainen osanottaja saa myös EcoDriving-oppaan ja kirjallisen raportin oman ajamisensa taloudellisuudesta. Testiautoissa on ajotietokoneet. Keskimääräinen säästö polttoaineen kulutuksessa on ollut 10-15 %/100km.

Kurssiin kuuluu henkilökohtainen ajamisjakso (1,5 h) ja yhteinen teoriajakso (2h).

EcoDriving Personal kesto 2h, sisältää teoria osuuden autossa.

Koulutus versioita on tällä hetkellä:
Kevyen, Raskaan (Ka,La), sekä Ekotaksi. Ekotakseja ovat taksit, joissa yrittäjä on sitoutunut noudattamaan Suomen Taksiliiton Ekotaksi-ympäristöohjelmaa. Ekotaksin tunnistaa liikenteessä auton ikkunoissa olevista Ekotaksin-tarroista.

 

EcoDriving on EcoDriving Center Oy:n rekisteröity tavaramerkki.- TURKU: Autokoulu Teo, Tavarakatu 1A(LVI-Pepen vieressä), puh. 010 834 3400 -